Yrkeshögskolan Arcada

arcada_logo

Luotettavaa tekoälyä, myötätuntoa ja osallisuutta edistävää yhteiskuntaa sekä inhimillisyyttä, ympäristöä ja taloutta

Arcadan TKI-toiminnan tavoitteena on strategian mukaisesti edistää yhteiskunnallista vaikuttavuutta, tiedon jakamista ja sitoutumista yhteiskuntaan. Tämä tapahtuu varmistamalla tutkimuksen huippuosaaminen kestävällä tavalla jakamalla resurssit tasapainoisesti ja keskittämällä toiminta. Kehitämme tutkimuksellista huippuosaamistamme laajentamalla valitsemiamme tutkimusaloja strategisten investointien tuella. Strateginen yhteistyö vierailevien professorien ja tutkijoiden kanssa vahvistaa toimintaamme entisestään, ja kannustamme myös omia tutkijoitamme hakemaan dosentuureja muihin korkeakouluihin ja yliopistoihin.

Arcadan strategiset pääteemat ovat kestävä kehitys, digitaalisuus ja yhteys pohjoismaihin. Arcadan tutkimus on laaja-alaista ja kattaa useita tieteenaloja, kuten sosiaali- ja terveydenhuollon, urheilun, liiketalouden, teknologian ja tietotekniikan sekä kulttuurin ja median. Monitieteinen tutkimus ohjaa valintojamme erityisesti seuraavilla aloilla: Luotettava tekoäly, Myötätunto ja osallistava yhteiskunta sekä Ihminen, ympäristö ja talous. Yhteistyökumppanimme ovat pääasiassa muissa Pohjoismaissa, ja strategisia kumppaneita ovat Mälardalenin yliopisto Ruotsissa ja Kristiania Norjassa.

Pyrimme lisäämään tutkimuksellista huippuosaamistamme kehittämällä ja laajentamalla valitsemiamme tutkimusaloja strategisten investointien tuella ja luomalla synergiaa tutkimuksen ja opetuksen välille erityisesti master-tasolla. Teemme tämän tukemalla tiedon jakamista teollisuuden, kolmannen sektorin ja muun yhteiskunnan kanssa, ja heidän sitoutumista tutkimukseen ja innovointiin. Tavoitteemme on, että innovaatiotoimintaan osallistumisen lisääntyminen tuottaisi tärkeitä yhteiskunnallisia vaikutuksia. Tutkimusta tehdään niin sanotuissa laboratorioissa, joissa yhdistämme huippuosaamista sekä sisäisesti (tutkijat, opettajat, opiskelijat) että ulkoisesti (yhteisöt, yritykset, loppukäyttäjät jne.). Tavoitteena on saada mukaan suurempi määrä henkilökuntaa, opiskelijoita ja jatko-opiskelijoita ja maksimoida jo vakiintuneen infrastruktuurin tarjoamat mahdollisuudet.

TKI-toiminnan painopisteet

  • Tekoäly ja Big Data -analytiikka
  • Kiertotalous ja materiaalit
  • Terveysteknologia
  • Ihmisen ja robotin vuorovaikutus
  • Osallistavat hyvinvointipalvelut
  • Media ja demokratia
  • Kuluttajakäyttäytyminen

Tunnuslukuja

rahoitus_2

1,7 milj €

Yrkeshögskolan Arcadan TKI-rahoitus yhteensä vuonna 2021
julkaisut_icon

120

Julkaisujen määrä vuonna 2021
henkilosto_icon

109

TKI-henkilöstön määrä vuonna 2021

yhteistyo_icon

n. 200

TKI-yhteistyökumppaneiden määrä, joista n. 30 on yrityksiä

Yhteystiedot

Yrkeshögskolan Arcada
Jan-Magnus Janssonin aukio 1
00560 Helsinki

https://www.arcada.fi/en/research
forskning@arcada.fi

Henrika Franck, Akatemiajohtaja, Master-opintojen ja tutkimuksen akatemia