Hämeen ammattikorkeakoulu


Hämeen ammattikorkeakoulu HAMKissa on neljä tutkimusyksikköä, HAMK Bio, HAMK Edu, HAMK Smart ja HAMK Tech. Ne tekevät soveltavaa tutkimusta, tukevat opetusta ja edistävät aluevaikuttavuutta painoalueidensa mukaisesti. Tutkimusyksiköiden työ konkretisoituu esimerkiksi yritysten ja julkisen sektorin toimeksiannoissa sekä erilaisissa tutkimus-, kehitys- ja innovaatiohankkeissa (tki-hankkeissa). Vuositasolla HAMKissa on käynnissä yhteensä noin 130 tki-hanketta, joista suunnilleen viidesosa on kansainvälisiä.
HAMK Bio -tutkimusyksikkö keskittyy biotalouteen. Olemme pitkään tutkineet biokaasutuotantoa ja uutta osaamista löytyy hiilensidonnasta, kasvualustakokeista ja uudenlaisten kasviperäisten raaka-aineiden tuotannosta. Moderneissa tutkimusympäristöissä tutkitaan metsien ja peltojen sekä puutarhojen biomassojen kestävää käyttöä.
HAMK Edu -tutkimusyksikkö on aktiivisesti uudistamassa koulutusta ja koulutusjärjestelmiä globaalissa toimintaympäristössä. Työn murros, jatkuva oppiminen, verkostotyö sekä osaamisen johtaminen ovat toistuvia tutkimusteemojamme.
HAMK Smart -tutkimusyksikössä perehdytään data-analytiikkaan tai digitalisaatioon. Fokusalueina ovat bio- ja kiertotalous, hyvinvointi, koulutus, teollisuus ja liikenne.
HAMK Tech -tutkimusyksikkö keskittyy valmistavaan teollisuuteen ja rakennettuun ympäristöön, erityisesti konepaja- ja rakennusteollisuuteen. Toiminnassa tähdätään ekologisesti kestäviin ratkaisuihin, huomioiden vaikutukset ilmastoon ja materiaalien kiertoon.
TKI-toiminnan painopisteet
- Kestävä biotalous
- Uutta luova osaaminen
- Älykkäät palvelut
- Tulevaisuuden teknologia
Esimerkkejä TKI-toiminnasta




TKI-tunnusluvut

9,9 milj. €

261
Julkaisujen määrä vuonna 2021

257
TKI-henkilöstön määrä vuonna 2021

1322
Yhteistyökumppaneiden määrä, joista 738 on yrityksiä.