Yrkeshögskolan Novia

novia_logo
Toimintaa VR-laseilla ja ohjaimilla.

Tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintamme (TKI) kehittää yhteiskuntaa ja työelämää sekä toimii aktiivisesti alueellisissa ja kansallisissa innovaatioekosysteemeissä. Novia toteuttaa vuosittain noin 130 hanketta. Hankeportfolion kokonaisarvo on noin 20,4 miljoonaa euroa.

Vahvuutemme on usean toimialan kattava laaja erityisosaaminen. Kansallisten ja kansainvälisten yhteistöiden ja verkostojen merkitys ja arvo kasvaa mahdollistaen menestyvän TKI toiminnan. Teemme aktiivisesti yhteistyötä kuntien, organisaatioiden ja yritysten kanssa tukeaksemme ja vahvistaaksemme omia toiminta-alueitamme ja tätä kautta myös opetustamme. Yrkeshögskolan Novia toimii Vaasassa, Turussa, Raaseporissa ja Pietarsaaressa.

Meillä on vahvaa osaamista automaatiosta ja merenkulun simuloinnista, liiketoiminnan kehityksestä, biotaloudesta ja luonnonvarojen kestävästä hyödyntämisestä, moniammatillisesta terveydestä ja hyvinvoinnista, kestävästä energiateknologiasta sekä taiteesta, kulttuurista ja yrittäjyydestä. Lisäksi lähivuosina on odotettavissa vahvaa kasvua erityisesti älykkäiden järjestelmien osalta samanaikaisesti kansainvälisen yhteistyön lisääntyessä.

Toimimme Agenda 2030 -toimintaohjelman ja sen 17 kestävyystavoitteen mukaisesti. Samalla toimintaamme vaikuttavat megatrendit, esimerkiksi väestörakenteen muutos, ekologinen kestävyyskriisi ja ilmastonmuutos, teknologian nopea kehitys ja datan lisääntynyt rooli sekä kasvava talousjärjestelmä. Lisäksi tartumme myös muihin tärkeisiin trendeihin, jotta voimme vastata korkealaatuisen tutkimuksen, kehityksen ja innovaation vaatimuksiin sekä osoittaa yhteiskunnallisen vaikutuksemme seuraavasti:

  • Tuottamalla uutta tietoa ja uusia tarvepohjaisia sovelluksia osana tiedeyhteisöä, paikallisesti ja maailmanlaajuisesti.
  • Tunnistamalla kehitystarpeita sekä käynnistämällä monialaisissa verkostoissa yhteistyötoimia, jotka kehittävät osaamista niin ammattikorkeakoulussa kuin työelämässäkin.
  • Sitouttamalla opiskelijoita, opettajia ja toiminta-alueiden työelämää tietoklustereiden vahvistamiseksi ja innovaatioiden luomiseksi.

Meidän TKI-toimintamme tuo teoreettisen, abstraktin ja yleisen yhteen työelämän käytännöllisten, konkreettisten ja erityisten tarpeiden kanssa.

TKI-toiminnan painopisteet

  • Automaatio ja merenkulun simulointi
  • Biotalous ja luonnonvarojen kestävä hyödyntäminen
  • Moniammatillinen terveys ja hyvinvointi
  • Kestävä energiateknologia
  • Liiketoiminnan kehitys
  • Taide, kulttuuri ja yrittäjyys

TKI-tunnusluvut

rahoitus_2

4,5 milj. €

Novian TKI-rahoitus yhteensä vuonna 2021

julkaisut_icon

176

Julkaisujen määrä vuonna 2021

henkilosto_icon

139

TKI-henkilöstön määrä vuonna 2021

yhteistyo_icon

132

Yhteistyökumppaneiden määrä, joista 23 on yrityksiä.

Yhteystiedot

rdi@novia.fi
p. (06) 328 5000 (vaihde)

VAASA
Wolffintie 31-33, 65200 Vaasa
Technobothnia, Puuvillakuja 3, 65200 Vaasa

TURKU
Henrikinkatu 7, 20500 Turku
Juhana Herttuan puistokatu 21, 20100 Turku

RAASEPORI
Raaseporintie 9, 10600 Tammisaari

PIETARSAARI
Kauppiaankatu 10, 68600 Pietarsaari

Muita linkkejä