Poliisi-ammattikorkeakoulu

polamk_logo
Virkapukuinen poliisi ja poliisiopiskelija sekä tutkija poseeraavat Poliisiammattikorkeakoulun aulassa.
Kuva: Polamk / Jenna Lehtonen

Tutkimustiedolla kohti turvallisempaa yhteiskuntaa

Poliisiammattikorkeakoulu (Polamk) on Suomen ainoa poliisioppilaitos. Koulutamme sisäisen turvallisuuden alan osaajia asiantuntija- ja johtamistehtäviin. Teemme myös soveltavaa tutkimus- ja kehitystyötä, joka palvelee sisäisen turvallisuuden ja poliisitoiminnan suunnittelua ja kehittämistä sekä Polamkin opetusta.

Korkeakoulu ja poliisiyksikkö

Meillä on erityislaatuinen asema korkeakoulukentässä: Olemme ammattikorkeakoulu, mutta myös poliisin yksikkö. Muista ammattikorkeakouluista poiketen toimimme sisäministeriön hallinnonalalla.

TKI-toimintamme ydintä ovat turvallisuusympäristön ilmiöt sekä poliisitoiminnan ja -koulutuksen aiheet. TKI-hanketyön ohella tuotamme sisäisen turvallisuuden ajankohtaisselvityksiä ja toimimme aktiivisesti turvallisuusalan foorumeilla tiedeyhteisössä, hallinnossa ja muualla yhteiskunnassa. Kumppanimme ovat poliisin kansallisia ja kansainvälisiä sidosryhmiä, korkeakouluja, tutkimuslaitoksia sekä yrityksiä ja järjestöjä.

Julkaisuja ja opinnäytteitä

Säännöllisesti toistettavat viranomaistoimintaa tukevat seurantatutkimukset luovat pohjan Polamkin TKI-toiminnalle. Tieteellisen tutkimuksen lisäksi toimintaamme leimaavat yhä vahvemmin kehittämisen näkökulmat, ulkoinen rahoitus ja monitieteisyys.

Julkaisutoiminnan periaatteena on julkaiseminen avoimilla foorumeilla. Omien julkaisusarjojen lisäksi tutkimuksiamme julkaistaan kotimaisissa ja kansainvälisissä tieteellisissä aikakauslehdissä ja teoksissa sekä eri organisaatioiden julkaisusarjoissa.

Toteutamme vuosittain noin 15–20 kansallista tai kansainvälistä projektia. Aihevalikoimaa laajentavat opinnäytteet, joita valmistuu vuosittain 300–350 kappaletta. 

Työkaluja ja teematapaamisia

Tavoitteemme on vahvistaa TKI-toimintaamme yhteistyön ja verkostoitumisen keinoin. Järjestämme verkosto- ja teematapahtumia, ja osallistumme poliisi- ja turvallisuustutkimuksen kansainvälisiin verkostoihin ja tiedelehtien toimitustyöhön.

Tuotamme TKI-projekteissa julkaisujen lisäksi koulutuspaketteja, toimintakonsepteja ja riskien arviointimalleja. Ajankohtaisia tuotoksia ovat esimerkiksi mobiiliapplikaatio työperäisen hyväksikäytön ja ihmiskaupan torjuntaan sekä poliisikoulutuksen harjoitusympäristön 3D-mallinnus.

Poliisimuseo tutkii, tallentaa ja asettaa näytteille poliisihistoriaa. Kansainvälinen toiminta koordinoi ja järjestää projekteina poliisi- ja turvallisuusalan koulutuksia. Projektipalvelumme tukee hankkeiden valmistelua ja toteutusta. Tutkijatohtori- ja väitöskirjahankkeissa työskentelevät sopimustutkijat antavat lisäulottuvuuden.

TKI-toiminnan painopisteet

Soveltava tutkimus- ja kehitystyö, joka palvelee

  • sisäisen turvallisuuden suunnittelua ja kehittämistä
  • poliisitoiminnan suunnittelua ja kehittämistä
  • Polamkin koulutusta.

TKI-tunnusluvut

rahoitus_2

2,1 milj. €

Poliisiammattikorkeakoulun TKI-rahoitus yhteensä vuonna 2021

julkaisut_icon

55

Julkaisujen määrä vuonna 2021

henkilosto_icon

24

TKI-henkilöstön määrä vuonna 2021 

yhteistyo_icon

85

Yhteistyökumppaneita TKI-hankkeissa (tilanne 21.7.2022)

Yhteystiedot

Poliisiammattikorkeakoulu

PL 123 (Vaajakatu 2), 33721 Tampere

0295 480 121

tutkimus: tutkimus.polamk@poliisi.fi

TKI-projektit-sivuilta löydät tietoa tutkimus- ja kehittämisprojektien yhteyshenkilöistä.

 

Polamk verkossa

polamk.fi

polisyrkeshögskolan.fi

policeuniversitycollege.fi

Muita linkkejä

Tutustu TKI-toimintaamme.

Julkaisemme tutkittua tietoa omissa julkaisusarjoissamme.

Uutiskirjeessä kerromme uusista tutkimushankkeista, kehittämisprojektien tuloksista, tuoreista julkaisuista ja tulevista tapahtumista.

Opiskelijoidemme opinnäytteet löytyvät Theseus-palvelusta.

Onko mielessäsi tutkimusprojektin idea tai opinnäytteeksi sopiva aihe? Ehdota projektin aihetta.

Tarvitsetko poliisin tietoja tieteellistä tutkimusta varten? Näin haet tutkimuslupaa.