Satakunnan ammattikorkeakoulu

samk_logo
Tutkimuskeskus Wander, SAMK

SAMKissa toimii kuusi tutkimuskeskusta. Tutkimuskeskusten tehtävä on tukea yrityksiä ja yhteisöjä toiminnan kehittämisessä ja tulevaisuuden liiketoimintamahdollisuuksien löytämisessä.

RoboAI tutkimus- ja tuotekehityskeskus keskittyy automaatioon, robotiikkaan ja tekoälyyn. RoboAI:n osana toimiva RoboAI Industry pitää sisällään automaation ja robotiikan tutkimuksen, jolla on SAMKissa pitkät perinteet. RoboAI Health keskittyy hyvinvointiteknologian ja terveysteknologian tuote- ja palvelukehitykseen. RoboAI Green tukee toiminnallaan maakunnan teknologiametalli- ja akkuklusteria. RoboAI-kokonaisuutta kehitetään yhteistyössä Tampereen yliopiston ja Prizztechin kanssa.

Merilogistiikan tutkimuskeskus tehostaa logistiikkaketjujen toimintaa, merenkulun turvallisuutta sekä huoltovarmuutta yhdessä alan yritysten ja muiden toimijoiden kanssa.

Tutkimuskeskus WANDER on tutkimuksen ja tuotekehityksen yhteenliittymä, jossa vesi, materiaalit sekä sisätilan hygienia kohtaavat toisensa.

Matkailun kehittämiskeskus luotsaa matkailualaa kohti kestävää ja kannattavaa liiketoimintaa. Keskus aktivoi matkailualan kehittämisyhteistyötä käynnistämällä verkostoja ja yhdistämällä toimijoita yritystasolta kansainvälisiin verkostoihin.

Tiedolla johtamisen keskus BIC keskittyy organisaatioiden kilpailukyvyn, tehokkuuden ja tuottavuuden parantamiseen data-analytiikkaa ja digitalisaatiota hyödyntämällä.

Ihmisten toimintakyvyn tutkimuskeskus tutkii työikäisten toimintakykyä, hyvinvointia ja terveyttä uusista näkökulmista. Tutkimuskeskus vaikuttaa omalla toiminnallaan Satakunnan työvoiman riittävyyden ja hyvinvoinnin haasteisiin tekemällä tutkimustulosten perusteella toimintaehdotuksia.

Tutkimuskeskusten lisäksi Resurssiviisaus-tutkimusalueella kattavia teemoja ovat huoltovarmuus, energiatehokkuus, uusiutuva energia, kiertotalous, tuotantotoiminnasta johtuvat päästövaikutukset ja valmistettujen tuotteiden sekä rakennetun ympäristön elinkaaren aikaiset ympäristö vaikutukset.

TKI-toiminnan painopisteet

  • Robotiikka ja tekoäly
  • Teknologiametallit ja akut
  • Merilogistiikka
  • Sisäympäristön hygienia
  • Käyttäjälähtöinen hyvinvointiteknologia
  • Terveysdatan toisiokäyttö
  • Matkailun kestävä liiketoiminta
  • Ihmisen toimintakyky
  • Tiedolla johtaminen
  • Resurssiviisaus
  • Huoltovarmuus

TKI-tunnusluvut

rahoitus_2

7,9 milj. €

Satakunnan ammattikorkeakoulun TKI-rahoitus yhteensä vuonna 2023

julkaisut_icon

238

Julkaisujen määrä vuonna 2023

henkilosto_icon

183

TKI-henkilöstön määrä vuonna 2023

yhteistyo_icon

n. 500

Yhteistyökumppaneiden määrä 2023

Yhteystiedot

Satakunnan ammattikorkeakoulu
Satakunnankatu 23, 28130 Pori

Tutkimuksen vararehtori
Cimmo Nurmi
p.  044 710 3371
cimmo.nurmi@samk.fi

Merilogistiikan tutkimuskeskus

Tutkimuskeskus WANDER

Matkailun kehittämiskeskus

Tiedolla johtamisen keskus BIC

Ihmisen toimintakyky