Tampereen ammattikorkeakoulu

tamk_logo
Ihminen ja robotti poseeravat vierekkäin sote virtual labissa.
Sote Virtual Lab. Kuvaaja: Jonne Renvall

Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK) on monitieteinen kansainvälinen korkeakoulu, jonka osaaminen ulottuu tekniikasta, rakennetusta ympäristöstä, pedagogisista ratkaisuista ja kulttuurista liiketoimintaan, mediaan, terveydenhuoltoon ja sosiaalipalveluihin.

Olemme yksi Suomen suurimmista ammattikorkeakouluista. Meillä on 11 000 opiskelijaa ja yli 700 ammattilaista opetuksessa, TKI-toiminnassa ja tukipalveluissa.

Yhteiskunnallisuus ja työelämälähtöisyys ovat kaiken ytimessä

Asiantuntijoidemme monialainen osaaminen, opiskelijoidemme tuoreet ideat ja kumppaneidemme kehittämistarpeet kohtaavat luovasti ja rohkeasti koulutuksessa ja TKI-toiminnassa. Hankkeita on keskimäärin 200, joista TKI-hankkeiden osuus on noin 80 prosenttia. Loput ovat koulutukseen ja liikkuvuuteen liittyviä hankkeita.

Keskitymme hyvinvoinnin ja terveyden, talouden ja tuotannon sekä oppimisen ja luovuuden edistämiseen. Tuomme uutta osaamista työelämään, hyödynnämme uusia teknologioita ja taklaamme sosiokulttuurisia haasteita. Tavoittelemme kansallista huippua edustavaa ja kansainvälisesti merkittävää tutkimus- ja kehitystoimintaa.

Tarjoamme moderneja TKIO-ympäristöjä. Sovellamme uusinta tutkimustietoa työelämälähtöisesti yritysten ja julkisen sektorin tarpeisiin. Löydämme uusia mahdollisuuksia, innovatiivisia ideoita, konsepteja, liiketoimintaratkaisuja, tuotteita, palveluita ja prosesseja niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin.

Autamme pk-yrityksiä ideoiden kaupallistamisessa. Meille on tärkeää edistää myös uusien spin-off-yritysten syntymistä.

Living labeissa ratkaisemme ongelmia ja ennakoimme tulevaisuuden tarpeita

Elävät laboratoriot mahdollistavat käytännönläheiset kehittämisprojektit aidoissa toimintaympäristöissä. Kutsumme yksityiset kansalaiset, julkisen sektorin, järjestöt ja yritykset kokeilemaan kanssamme ketterästi ja käyttäjälähtöisesti.

Tampereella teemme living lab -toimintaa monella eri taholla, aina Hiedanrannan vanhasta teollisuusalueesta Särkänniemen elämyspuistoon. Kaupin kampukseltamme löytyy oma ravintola-alan kehittämistyön living labimme, TAMK Catering Studio. Se on moneen muuntuva oppimisympäristö opiskelijoille, yrityksille ja yhteisöille.

Teemme eurooppalaista yhteistyötä, jossa living labit toimivat avoimina innovaatioympäristöinä. Olemme aktiivisesti mukana myös kansainvälisessä European Network of Living Labs (ENoLL) -verkostossa.

TKI-toiminnan painopisteet

  • Oppiminen työelämässä ja kansainvälisissä verkostoissa
  • Uusien teknologioiden hyödyntäminen
  • Ekologiset innovaatiot ja sosiokulttuuriset haasteet

TKI-tunnusluvut

rahoitus_2

7,9 milj. €

Tampereen ammattikorkeakoulun TKI-rahoitus yhteensä vuonna 2021

julkaisut_icon

631

Julkaisujen määrä vuonna 2021

henkilosto_icon

280

TKI-henkilöstön määrä vuonna 2021

yhteistyo_icon

n. 2000

Yhteistyökumppaneiden määrä

Yhteystiedot

Tampereen ammattikorkeakoulu
Kuntokatu 3
33520 Tampere

tuni.fi/

Muita linkkejä