Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu

xamk_logo_tiivis_kehys_rgb
Xamk-muraali.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta tähtää etenkin Etelä-Savon ja Kymenlaakson elinvoiman vahvistamiseen. Tavoitteenamme on tukea yrityksiä menestymään sekä synnyttää uutta yrittäjyyttä.

Hankkeita on vuositasolla käynnissä lähes 300. Ne palvelevat elinvoimaa, yrittäjyyttä ja yhteiskuntaa sekä paikallisesti, valtakunnallisesti että kansainvälisesti. Asiantuntijamme etsivät, kokeilevat ja kehittävät uusia tuotteita ja palveluja tai tekevät tutkimusta yritysten ja työelämän tarpeisiin.

Tuomme alueelle kansainvälistä osaamista ja yhteistyömahdollisuuksia. Jatkuvasti vahvistuva kansainvälinen TKI-toimintamme keskittyy pääasiassa Eurooppaan ja Itämeren alueelle. Ratkomme kansainvälisten kumppaneidemme kanssa yhteisiä tulevaisuuden haasteita.

Neljän vahvuusalamme kansallinen ja kansainvälinen huippuosaaminen palvelee mm. Suomen suurimpia yrityksiä ja vientiteollisuutta.

Toimimme neljällä kampuksella:

  • Kouvolan kampuksella kehitämme esimerkiksi rautatielogistiikkaa, pelillisyyttä ja käyttäjälähtöistä muotoilua.
  • Kotkan kampuksella keskitymme esimerkiksi hallittavaan, turvalliseen ja käyttäjäystävälliseen kyberturvallisuuteen.
  • Mikkelin kampuksella edistämme mitattuun tietoon perustuvia hyvinvointipalveluja. Teemme myös yhdenvertaisuuteen tähtäävää nuorisotutkimusta sekä ympäristöturvallisuuden ja kiertotalouden kehitystä.
  • Savonlinnan kuitulaboratoriossa panostamme muun muassa metsäbiomassan ja puukuidun käsittelyn prosesseihin sekä jatkojalostamiseen uusiksi kuitutuotteiksi.

 

Xamkin 11 tutkimusyksikköä palvelevat erilaisissa tuotekehitys-, mittaus- ja analysointipalveluissa ja tuottavat asiantuntijapalveluita työelämän ja yrityskentän tarpeisiin.

Asiantuntijamme tekevät tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnassa aktiivista yhteistyötä kumppaneidemme kanssa yritysten ja työelämän tarpeisiin vastaten.

TKI-toiminnan painopisteet

  • Digitaalinen talous
  • Kestävä hyvinvointi
  • Logistiikka ja merenkulku
  • Metsä, ympäristö ja energia

TKI-tunnusluvut

rahoitus_2

30,1 milj. €

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun TKI-rahoitus yhteensä vuonna 2021

julkaisut_icon

1040

Julkaisujen määrä vuonna 2021

henkilosto_icon

411

TKI-henkilöstön määrä vuonna 2021

yhteistyo_icon

1709

Yhteistyökumppanien määrä, joista 938 on yrityskumppaneita.

Yhteystiedot

Tutkimus- ja kehitystoiminta Xamkissa

Kehitysjohtaja, vararehtori
Kalevi Niemi
p. 040 569 8901
etunimi.sukunimi@xamk.fi

Muita linkkejä